Ons Team

Het Scubaqua verwelkomd je in een relaxte en vriendelijke atmosfeer, en we zien erna uit om je het mooiste van de verschillende duikstekken te laten zien. We hebben allemaal verschillende achtergronden en persoonlijkheid maar een ding hebben we gemeen: dezelfde passie voor duiken en onze gasten. Ons ervaren en enthousiast team heeft een grote kennis van het eiland zowel onder, als boven water en kan niet wachten dit met jullie te delen.

Marieke is een PADI Open Water Scuba Instructor.

Samen met Mike heb ik in alle uithoeken van de wereld gedoken voordat ik verliefd werd op Sint Eustatius. Als je er niet zeker van bent of duiken wel je ding is, ik neem de uitdaging aan. De grote glimlach op je gezicht nadat je het gedaan hebt is voor mij beloning genoeg. Ik spreek Nederlands, Engels en verstaat Duits. Ik houd van oude en nieuwe vrienden ontmoeten, katten en schoenen ;-). Ik houd niet van langzame internet verbinding en mensen die niet recht voor hun raap zijn. Mooiste duik mijn eerste zeepaardje hier op Statia. 

Mike is een PADI Course Director.

Na jaren Instructeurs te hebben opgeleid in een groot duik center, begon ik het kleinschalige persoonlijke duiken te missen zoals wij dat aanbieden. Mijn grote passie is onderwater fotografie en ik ben altijd te vinden om nieuwe duik stekken te ontdekken. Ik spreek Nederlands, Engels en Duits. Ik houd van positiviteit. Ik houd niet van arrogantie en discriminatie. Mooiste duik de ontmoeting van drie kwartier met een groene schildpad welke gedacht moet hebben dat ik haar partner was.

 

Noortje is Open Water Scuba Instructor.
Van 2014 tot 2017 werkte ik voor Scubaqua. Daarna nam ik een pauze van professioneel duiken, maar verliet St. Eustatius nooit. 2021 leek een goed jaar om weer het water in te gaan. Dus hier ben ik dan, en het is een plezier om onze gasten weer de onderwaterwereld te laten zien! Ik spreek Engels en Nederlands. Naast mijn werk bij Scubaqua geef ik ook yogales, wat mijn andere passie is. Ik hou van wandelen, planten en spelen met mijn honden. Ik hou niet van rupsen op mijn planten en onwetendheid. Mijn favoriete duikplek is Double Wreck, vanwege de historische artefacten en het overvloedige (macro) zeeleven.

Yoeri is een PADI Master Scuba Diver Trainer.
Ik voelde me verbonden met de oceaan zolang ik me kan herinneren. Als duiker heb ik meer dan 20 jaar duikcentra en live-aboards over de hele wereld begeleid, onderwezen en beheerd. De afgelopen 16 jaar heb ik ook als onderwater videograaf gewerkt en deel ik regelmatig een deel van mijn werk via Devocean Pictures. Nicki en ik zijn blij dat we de "oproep van de blauwe kralen" hebben beantwoord die ons de laatste keer dat we hier waren, vonden, en we vinden het erg leuk om terug te zijn op Statia. Ik spreek Engels, Nederlands en Duits. Ik vind het leuk om contact te maken met dieren, zowel in het water als op het land. Mijn favoriete duik in Statia is Anchor Point, vanwege de topografie, het prachtige historische anker, het gezonde koraalrif en de overvloed aan zeeleven. Deze site heeft alles wat Statia te bieden heeft!

Laurent is PADI Open Water Scuba Instructor.
Ik ben in 2018 begonnen met duiken in de koude wateren van België en Nederland, waar ik mijn eerste honderd duiken heb gemaakt. Sindsdien heb ik elk jaar één PADI-cursus gedaan. Na 20 jaar als vertegenwoordiger in België te hebben gewerkt, besloot ik in 2020 dat ik mijn passie wilde volgen en duikinstructeur werd. Ik geniet vooral van het geven van cursussen aan nieuwe duikers en het veranderen van hun leven terwijl ze de verbazingwekkende onderwaterwereld ontdekken. Ik spreek Nederlands, Frans en Engels en ik kan een biertje bestellen in het Spaans en Duits. Mijn favoriete duikstek in Statia is Cliffs, de topografie daar is ronduit spectaculair. Naast duiken geniet ik van het beklimmen van de Quill om van de landschappen te genieten.

Mitch is een PADI Open Water Scuba Instructor.
Mijn liefde voor duiken begon met mijn voorliefde voor reizen. Na een paar jaar in het beroeps leven, heb ik eindelijk mijn droom en passie gevolgd en besloten om duik instructeur te worden. Nu heb ik mijn twee obsessies gecombineerd; Ik reis om te duiken en duik om te reizen! Ik spreek Engels, een beetje Australisch, een beetje Kiwi en een beetje Canadees. Ik hou van goede boeken en goede rum. Ik hou niet van slecht Karma of slechte houdingen. Mijn favoriete duik in Statia - THE NEXT ONE !!! ;-)

Nicki is PADI Open Water Scuba Instructor.
Hoewel ik sterk geïnteresseerd was in fotografie en schrijven, wilde ik meer leren over de wereld en onze rol daarin en studeerde geografie. Ik werkte voor NGO’s op het gebied van klimaat- en energierechtvaardigheid toen ik in 2011 halsoverkop verliefd werd op duiken en Yoeri. Samen runnen we duikcentra en live-aboards in de Filippijnen, de Andaman-eilanden, Statia en Indonesië en creëerden Devocean Pictures. Ik spreek Duits, Engels, Nederlands en Spaans. Ik vind het leuk om mijn passie te delen en de natuur te ervaren. Mijn favoriete duik is Aquarium, omdat deze rots op veel manieren opvalt, waaronder een hotspot voor naaktslakken.

Charles is een PADI Master Instructor.
Na 5 jaar in Thailand te hebben gewerkt, kwam ik hier naar Statia. Ik herinner me mijn eerste duik in 2013 nog, het veranderde mijn leven. Daarom besloot ik duikinstructeur te worden. Ik vind het heerlijk om les te geven en van iedereen een betere duiker te maken. Ik spreek Frans, Engels en een beetje Spaans. Mijn favoriete duik in Statia is Drop Off vanwege het prachtige landschap en de mogelijkheid om rifhaaien en adelaarsroggen tegen te komen.

Seth is een Open Water Scuba Instructor.
Na een 18-jarige carrière als verkoper op tandheelkundig gebied, besloot ik mijn passie te volgen en duikinstructeur te worden. Ik ben gepassioneerd door oceaanbehoud, adaptief duiken en breng graag tijd door met vrienden en familie. Ik spreek Engels, Pig Latin en een beetje Spaans. Ik hou van vriendelijkheid, een droog gevoel voor humor en slimme mensen die het niet met me eens zijn. Ik hou niet van hatelijkheid, onattente mensen of paddenstoelen. Favoriete duik in Statia is Hangover reef, genoemd naar de vele overhangende lava flows bedekt met koraal en sponzen. In combinatie met de zandvlaktes tussen deze lavastromen “heeft deze duikplaats alles”.

Caro is een Open Water Scuba Instructor.
Na een paar jaar duiken in Zuidoost-Azië en als professionele onderwaterfotograaf en instructeur op de Filipijnen, besloot ik met mijn man, Rolf, dat het tijd was voor verandering. Hij wilde dat ik de Nederlandse Antillen zou ontdekken en, zodra we in Statia aankwamen, wist ik dat we de goede keuze hadden gemaakt! Ik spreek Frans, Engels, Spaans en ik kan een beetje Italiaans verstaan. Ik hou van mensen met een gevoel voor humor en eerlijkheid, en een liefde voor het leven in het algemeen. Ik hou niet van mensen die te gemakkelijk oordelen en leugens. De beste duik in Statia is Nursing Station omdat het zo vol zit met rifvissen, kreeften en, als je geluk hebt, een verpleegsterhaai (of twee / drie)!

Rolf is een Open Water Scuba Instructor.
Na het duiken voor de lol sinds 2001 besloot ik in december 2014 dat het een uitstekend idee zou zijn om een ​​professional te worden en mijn passie na te streven. Ik begon mijn professionele carrière in duiken in de prachtige Filippijnen en Indonesië. Maar ik keek uit naar duiktrips naar het Caribisch gebied. Ik was ongelooflijk blij toen Caro en ik de kans kregen om naar Statia te verhuizen en bij het Scubaqua team te gaan werken. Ik spreek Nederlands en Duits en begrijp Spaans en Frans als je zo vriendelijk bent om langzaam te spreken. Ik hou van eerlijkheid en nederigheid in mensen, ik hou niet van zelfvoldaanheid en neerbuigende attitudes. Beste duik in Statia Triple Wreck vanwege de geschiedenis die je tegenkomt op de zeebodem, net het Rijksmuseum ;-)

  • PO BOX 16 ORANJEBAAI 34 ST. EUSTATIUS
  • DUTCH CARIBBEAN
  • TEL +599 318 5985
  • © 2021  DIVE@SCUBAQUA.COM